ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑΘΙΑ

Από την εποχή που ο, μακαρίτης πλέον, ξάδελφος μου Αχιλλέας Λογοθέτης αναγκάστηκε, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, να μετακομίσει στη Σύρο για να είναι κοντά σε κέντρο αιμοκάθαρσης, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και συμπάθεια τις προσπάθειες του Συλλόγου νεφροπαθών Άνδρου, για τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην Άνδρο.

Ήδη πριν από χρόνια η ιδρύτρια και πρόεδρος του συλλόγου, κ. Ιωάννα Λεβαντή, με είχε ενημερώσει για τις τεράστιες δυσκολίες του όλου εγχειρήματος, για την εύρεση κατάλληλου οικήματος και προπάντων για την έγκριση και στελέχωση της μονάδας με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Συνέχισε όμως και εντατικοποίησε τις προσπάθειες της.

Έτσι, με ευχάριστη έκπληξη διάβασα, πρόσφατα, τίτλους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που δημιουργούσαν την εντύπωση, ότι οι μακροχρόνιες προσπάθειες στέφτηκαν από επιτυχία και ότι σε χώρο που βρέθηκε στο Κόρθι, εγκαταστάθηκε η μονάδα. Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Γλυνός» γιορτάστηκε κάτι σαν εγκαίνια, με βραβεύσεις και ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους βοήθησαν!

Αυτά ως προς τους τίτλους των άρθρων, που παρά τις πάμπολλες πανηγυρικές φωτογραφίες και τα ηχηρά ονόματα ομιλητών και επισκεπτών, τίποτα μα τίποτα συγκεκριμένο. Η μονάδα ούτε έχει εγκατασταθεί στο «Μουστάκειο», ούτε υπάρχει επίσημη έγκριση εγκατάστασης και χρονοδιάγραμα.

Απλά ο πρόεδρος του κληροδοτήματος Μουστάκα, γνωρίζει κάποιον επιχειρηματία που ενδιάφερεται και εκείνος θα ήταν διατεθημένος να διαθέσει χώρο στο ακίνητο του κληροδοτήματος.

Κάλεσε μάλιστα, με φανφάρες και διθυράμβους, τον δήμαρχο Λοτσάρη, να υπογράψει «μνημόνιο συνεργασίας» με τον επιχειρηματία…

Δηλαδή πολύς θόρυβος για το τίποτα και μόνο για δημόσιες σχέσεις!

Αντίθετα, η ενημέρωση από τους επιστήμονες εισηγητές και τους αρμόδιους του συλλόγου, ήταν σημαντική και χρήσιμη. Κρίμα όμως που έγινε σε κλειστό κορθιανό περιβάλλον και δεν είχε την ανάλογη δημοσιότητα, ώστε να παρευρεθούν και να ευαισθετοποιηθούν και άλλοι κάτοικοι του νησιού για τα προβλήματα νεφρών και νεφροπαθών καθώς και για τους σκοπούς του συλλόγου.

Πάντως, το θέμα για τη μονάδα αιμοκάθαρσης στην Άνδρο δυστυχώς δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες και προσφυγές στους αρμόδιους για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με αίολες υποσχέσεις, χωρίς αποτέλεσμα…

Όλη αυτή η επιχείριση αφήνει ένα αίσθημα πικρίας, για το ότι πάλι βρίσκονται ορισμένοι επιτήδιοι, που εκμεταλλεύονται τον πόνο του άλλου για προεκλογική προπαγάνδα,,,

Κάπου θα έπρεπε όμως, να υπάρχει μέτρο και αξιοπρέπεια!

Μακάρι να γίνει το κίβδηλο νόμισμα χρυσό και η μονάδα αιμοκάθαρσης πραγματικότητα!!!

Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *